Friday, 15 February 2013

To Her That I Loved

Hai Assalamualaikum semua, dah lama aku tak update blog ni, maybe rasa nya nak dekat 8 bulan ? aku memang tak ada cerita menarik nak kongsi dengan korang semua sebab hidup aku tak lah seindah mana nak dikongsi, aku cuma update blog ni sebab aku nak luahkan perasaan aku, aku selalu fikir kenapa aku macam ni, dari mana datang sifat aku yang mudah sangat diperdaya, maybe sebab aku selalu tengok orang bercinta, bagi aku cinta tu membahagiakan, and aku rasa aku dah jumpa siapa yang patut aku bagi rasa aku ni , aku tak tau sama ada yang dia akan baca atau tidak blog ni lagi . tapi aku nak tau yang aku memang cintakan dia, aku tau aku ada silap aku jugak tapi itu tak bermakna kita kena berpisah kan? aku dah cuba macam macam cara , aku mintak pendapat perempuan macam mana nak pikat hati orang yang kita sayang, tapi hasil dia ? kosong, aku tak dapat apa . aku selalu harap apa yang aku tak layak , aku lupa diri , tak fikir apa yang terbaik untuk aku . dia dengan aku jauh beza sangat, walaupun aku cuba nak buang dia dalam fikiran aku tapi dia jugak ada dalam kepala otak aku ni. bila aku cuba nak berkomunikasi dengan perempuan lain, yang aku nampak , dia bukan orang lain buatkan aku jadi tak senang hati, kenapa ? kenapa susah sangat dia nak faham yang dalam hati aku cuma ada dia, aku dah korbankan semua yang penting bagi aku sebab dia yang paling utama bagi aku , kebahagiaan dia paling penting walaupun aku dalam keadaan yang teruk sekalipun , kenapa dia tak nampak pengorbanan aku yang buat kat dia, bukan tujuan aku nak mengungkit, aku cuma nak dia nampak apa yang aku buat untuk dia, dah buat aku happy kalau dia cakap terima kasih. aku tak boleh bertahan lama lagi, aku bukan boleh hidup sampai bila bila..



Saturday, 22 September 2012

50 tips tentang lelaki.

1. Sebenarnya Lelaki tidak mencari wanita yang cantik, yang dicari adalah wanita yang sejuk hati melihatnya dan mempesona. (Untuk itu, dia selalu meminta Anda berdandan. Bukan kerana dia mata keranjang, tetapi mereka ingin Anda terlihat mempesona).
2. Lelaki sangat benci dikhianati. (Walau mereka egois, keras, dan kuat, tetapi mereka adalah makhluk yang lemah).
3. Ketika saat ini dia menyukai Anda, beberapa saat kemudian, dia lupa dan malah asyik bersama kawan-kawannya. (Hal ini adalah wajar, tetapi bukan berarti Anda tidak pernah ada di hatinya).
4. Jika dia mengatakan “Ya, memang aku tidak memahami kamu,” itu maknanya pemikiran dia dan Anda berbeza. (Bukan berarti tak boleh bersatu, tetapi mencuba untuk saling memahami satu sama lain).
5. Dalam sehari, dia akan sibuk bermain dan menjalani aktivitinya bersama kawan-kawannya. Tetapi percayalah,ketika dia bersiap hendak tidur, Anda selalu ada di dalam fikirannya. (Dan percayalah, mereka suka senyum-senyum sendiri saat membayangkan betapa cantiknya Anda hari ini).
6. “Awak sedang buat apa?” atau “Dah makan belum?” adalah ayat yang paling selalu diucapkan oleh lelaki ketika di telepon. (Mereka memang bukan makhluk yang pandai berbasa-basi, tetapi mereka sungguh ingin tahu semua hal perkara tentang Anda).
7. Jika seorang lelaki benar-benar mencintai Anda, dia akan menerima Anda apa adanya. Tak peduli Anda gemuk, hitam atau berjerawat. (Mereka mungkin akan memberi nasihat pada Anda untuk diet ketika Anda merasa gemuk, tetapi mereka tulus mencintai Anda).
8. Lelaki sangat tergila-gila ketika melihat senyuman Anda. (Untuk itu jangan memelihara muka yang masam di wajah Anda, tersenyum dan buatlah dia semakin terpesona).
9. Lelaki akan melakukan apa saja untuk menarik perhatian Anda. (Termasuk menceritakan kisahnya kepada bekas kekasihnya, walau terkadang hal ini tidak perlu diceritakannya pada Anda).
10. Lelaki tidak suka jika Anda bercerita tentang bekas kekasih anda. (Walau kadang-kadang dia suka cerita tentang bekas kekasihnya kepada Anda, tapi dia sangat cemburu jika dia mendengar kisah bekas kekasih Anda).
11. Jika lelaki ingin bertemu dengan orang tua Anda, jangan ragu dan malu. Dia serius dengan Anda!.
12. Lelaki ingin selalu berbagi semua hal dengan Anda, namun terkadang dia tidak boleh mengungkapkan semua hal dengan baik. (Untuk itu, jangan paksa dirinya bercerita jika memang dia belum siap untuk bercerita kepada anda).
13. Sesekali, lelaki menangis. (Semua bayi, lelaki mahupun wanita menangis, dan lelaki dewasa juga memiliki rasa sedih, ketika mereka kecewa dan sedih, mereka pun boleh menangis seperti Anda. Berikan pelukan dan sokongan padanya,kerana Anda ada untuknya).

14. Jangan berusaha membuat lelaki marah,kerana mereka adalah makhluk tuhan yang mudah marah.
15. lelaki adalah makhluk simple, mereka bukan tipikal yang selalu berharap dan berandai-andai.
16. Lelaki akan mencuba mendapatkan hati wanita yang memutuskannya, sebelum akhirnya mereka berusaha melupakannya. (Inilah yang membuat mereka gagal menelepon Anda setelah berpisah, dan kemudian akhirnya menyerah kerana Anda memberikan respon yang negatif).
17. Saat Anda membuat seorang lelaki jatuh cinta, selamanya dia tidak akan pernah boleh melupakannya. (Untuk itu boleh dikatakan lelaki lebih lemah dan susah melupakan dibanding wanita).
18. Jangan pernah berkata padanya, “Mmhh…….lupakan jelah” kerana hal ini akan membuat dia bertanya-tanya dan bahkan curiga pada Anda. (Seperti halnya wanita, mereka juga makhluk yang sensitif dan mempunyai rasa ingin tahu).
19. Lelaki tidak akan pernah boleh tidur, jika dengan perlahan Anda mengusap belakangnya. Dan membelai lembut kepalanya. (Percayalah, jika Anda melakukan ini pada kekasih Anda, maka ia akan terus menerus merindukan Anda).
20. Lelaki selalu memiliki cara untuk memuji Anda (baca: merayu Anda).
21. Jika lelaki ragu-ragu dan terlihat berpikir keras ketika Anda menyatakan pendapat atau meminta mereka melakukan sesuatu, artinya mereka tidak mahu melakukannya. (Kebanyakan lelaki akan berbohong dan melakukan hal yang tidak ingin ia lakukan untuk wanita yang ia cintai. Tapi percayalah, mereka sangat menderita dan merasa terkongkong).
22. Jika Anda berkata tidak, yang ada di dalam pikiran lelaki adalah “Akan aku cuba lagi” (Masih ingat kan saat dia meminta Anda menjadi kekasihnya?).
23. Anda tidak akan pernah boleh membuat lelaki memahami dalam sekali bual saja. Mereka makhluk yang cerdas, tetapi terkadang susah bagi mereka untuk memahami Anda. (Begitulah lelaki menyebut wanita sebagai makhluk yang susah dipahami).
24. Lelaki benci gay! (Bukan bermaksud diskriminasi atau jahat, tetapi terkadang mereka tidak habis berfikir, mengapa seseorang boleh menyukai sesama jenisnya. Dan terkadang mereka malah takut dan cenderung putus kawan dengan mereka yang berhubungan dengan sesama jenis).
25. Lelaki sangat menyayangi ibunya.
26. Lelaki akan menyimpan sebagian wangnya hanya untuk membeli hadiah kecil untuk Anda.
27. Lelaki sering berfikir tentang wanita yang mungkin menyukai mereka,(tetapi bukan berarti mereka menyukai wanita itu).
28. Anda tidak akan pernah boleh memahami lelaki, kecuali Anda menyediakan waktu untuk mendengar keluh kesah mereka dan bukan melulu bercerita tentang diri Anda.
29. Jika seorang lelaki dengan sungguh-sungguh mengatakan, Anda adalah satu-satunya orang yang dicintainya, percayalah, perkataannya tulus dari dalam hati.
30. Bukan lelaki saja yang gemar bergosip,ketika bersama kawan lelakinya, mereka juga selalu bergosip.
31. Wanita, adalah kelemahan setiap lelaki. (Mereka tidak akan tahan melihat air mata jatuh dari mata Anda. Mereka juga tidak suka melihat Anda bersedih).
32. Tak seperti wanita, lelaki lebih jujur dan terbuka tentang diri mereka. Mereka lebih menerima kekurangan apa adanya.
33. Boleh saja membuat lelaki penasaran pada Anda, tetapi jika digantung terlalu lama, mereka juga boleh bosan dan jenuh.
34. Percaya atau tidak, lelaki adalah juri yang adil dan baik.
35. Walau kadang-kadang mereka kelihatan selekeh, tetapi pada dasarnya lelaki suka kebersihan,bau wangi, dan keindahan.
36. Lelaki lebih suka pada wanita yang menghargai dirinya apa adanya.
37. Lelaki mencintai seorang wanita yang boleh menjadi sahabat, sekaligus kekasih baginya.
38. Jika ada seorang lelaki yang menceritakan masalahnya, Anda cukup mendengarkannya. Jangan beri nasihat atau menyalahkan dirinya.
39. Jika ada seorang lelaki menyukai Anda, lihat lebih jauh ke dalam matanya. (Mata adalah jendela hati, dan ia tak pernah menipu).
40. Lelaki selalu memiliki cara untuk menghindarkan Anda dari lelaki lain. (Salah satunya dengan menolak diajak jalan-jalan ke shopping mall).
41. Lelaki lebih menyukai wanita yang cerdas,dibanding wanita yang hanya tahu tentang make up dan mini skirt.
42. Lelaki adalah makhluk yang sok pandai, mereka malu bertanya kepada wanita apa yang diinginkan.Hasilnya,kebanyakan​ tekaan mereka seringkali meleset.
43. Ketika lelaki menginginkan sesuatu, mereka akan membayangkannya. Tetapi mereka tidak mahu terlibat terlalu jauh. Mereka lebih cenderung memendam dalam-dalam keinginan mereka jika tahu keinginan itu susah diwujudkan.
44. Lelaki adalah makhluk yang payah dalam soal rahasia. Mereka hampir tidak boleh menyimpan rahasia dengan baik.
45. Terkadang, lelaki terlalu banyak berpikiran negatif berbanding positif.
46. Fantasi lelaki tentang wanita adalah satu-satunya fantasi yang tidak mungkin dibatasi. (Sekalipun mereka telah memiliki pasangan dan keluarga).
47. Tinggi badan mungkin bukan masalah yang terlalu penting bagi lelaki, tetapi mereka cukup peduli pada berat badan (wanita khususnya, termasuk Anda).
48. Jika lelaki mulai serius dengan hubungannya, maka mereka akan menjadi makhluk yang super aktif. (Inilah mengapa dia selalu berusaha menjemput dan menghantar Anda, serta selalu memeriksa inbox message di dalam handphone Anda)
49. Jika Anda tahu bagaimana menaklukkan lelaki Anda, mereka tidak akan pernah boleh jauh dari Anda.
50. Bagi lelaki, melupakan seseorang memerlukan waktu yang lebih lama dari seumur hidup.

Friday, 7 September 2012

6 month? Erhh Maaa Gerdddddd . :o

6 bulan!? 6 bulan!? siapa sangka aku boleh tahan lama macam ni kan. yeayy~ at last long lasting relationship aku dengan dia.tapi tak boleh lah bangga sangat kan 6 bulan je pun cakap orang. *tapi 6 bulan tuh lah berharga bagi aku.  >.< . sepanjang 6 bulan tuh lahh macam macam dah kitorang lalui.yang paling aku suka pasal dia ni baik hati sangat,memang kadang kadang dia macam buat tak tahu je pasal aku,tapi itu macam jelahh.tapi sebenarnya dia caring gila kot pasal aku.dalam marah dia tuh ada risau,ada sayang so dalam tempoh masa setengah tahun tu, macam macam dah kitorang punya kerenah,kejap macam tu kejap macam ni. and ni serious lahh,dia lah satu satu perempuan yang hargai aku, dia tak pura-pura macam ex aku yang lain,  *mati aku kalau dorang baca x). bila cukup je setahun nanti ada lah benda aku nak buat, harap harap dia suka lah kan? I hope so lahhhh~ :) . so ini ada lah sikit gambar dia kan. tapi bukan dari kamera aku. aku ambil dari album kawan baik dia.  aku dah tak ada kamera dahh. nak buat macam mana kan. harap harap lah dapat beli kamera baru nanti . aku nak snap gambar eira banyak banyak nanti aku nak buat album. muahaha. xD 



Wednesday, 29 August 2012

The Great Her. :')


Betul bila orang cakap bila kita sayangkan seseorang, dia jugak boleh jadi punca kesedihan kita. Tapi aku tak menyerah kalah.Mungkin disebalik semua kesedihan yang aku pernah lalui akan ada kegembiraannya jugak kan? Dia pernah tanya kenapa aku sayangkan dia. Aku tak dapat nak jawap. Tapi bukan bermakna aku tak sayangkan dia, I really do love her. Tapi terpulang kat dia untuk percaya ke tidak. Aku tak pernah main main dengan dia. Aku betul-betul sayangkan dia.

Btw ni gambar aku dengan dia masa raya. dia nampak cantik sangat. :)



Sunday, 27 May 2012

Surprise For Eira

 Hey readers, hari nyh aku nak bagi tahu yang aku happy sangat sangat lepas dapat jumpa dengan eira. Yang surprisenya aku pergi perlis tak bagi tahu eira pun. Bangun pukul lapan pagi, then siap-siap ke terminal pukul 9. sampai jea terminal aku dapat tiket pukul 12, tapi tak cukup lagi, aku pergi ke pavi then aku cari kedai bunga. nasib baik aku sempat beli semua yang aku nak untuk eira. then aku patah balik pergi kea terminal nak naik bas lahh pulak, aku target sampai perlis dalam 6 lebih. last last aku sampai pukul 8.30, well, terlajak 2 jam target aku. tak apa lah. sampai-sampai jea perlis, ezzy terus ambil aku kat terminal kangar then dia bawak aku terus ke rumah eira. dah sampai jea depan rumah dia aku tengok mama,adik dgn sepupu dia ada duduk dekat depan rumah. keluar keluar jea dari kereta aku terus salam diorang. :3 . then aku nak ambil lahh teddy bear bagak yang aku beli tuh nak bg kat adik eira nak letak kat dalam bilik eira kan. haaa. last last abah dia pulak keluar lagi segan silu aku nak bagi. hahaha . tapi aku beranikan diri lah jugak. after that aku tunggu eira kejap sebab dia pergi tuisyen. dalam pukul 11 lebih kot aku nampak kelibat dua orang perempuan datang lari kat aku. satu aku cam sebab adik eira. lepas tuh aku ingat lagi sorang tuh sepupu eira sbb muka nak sama dengan gaya rambut apa semua. last last aku tengok elok-elok rupanya eira. meloncat aku masa eira datang kat aku then dia terus hug aku. lima minit lepas tuh aku bagi bunga yang aku beli dari kl tuh. dy cakap terima kasih. then dia tanya kat teddy bear aku ada kotak kecil tapi tak ada isi. then aku selukkan jari aku kat dalam bunga tuh, aku bawak keluar rantai yang aku belikan untuk dia. aku suka tgk eira senyum masa tuh, aku dapat rasa yang dia betul betul happy masa tuh. dia minta aku pakaikan untuk dia. then aku pakaikan lahh. ouh untuk pengetahuan korang bunga tuh. aku beli sejambak. ada 10 kuntum. 9 bunga hidup 1 bunga palsu. aku cakap kat dia yang aku boleh stop cintakan dia bila bunga yang terakhir tuh layu..

THE END. :)

Saturday, 19 May 2012

27.05.2012

tarikh eira nak datang sini nanti. Sumpah aku tak boleh nak sabar lagi dah. cepat lahh sikit masa berlalu . aku nak jumpa eira nyhh. rinduu. :( . kalau dia datang sini. aku nak spend time dengan dia jeaa. ^^. *bear tuh untuk eira.